Tuesday, February 06, 2007

Ni nak lepas angin sikit ni

Suami kat rumah satu hari, bagi stress aje. Computer sudah dia 'pao', jadi I tidur ler. Anak taknak kencing, I tak bagi dia naik katil, jadi dia pigi luar kat ruang tamu main. Suami pun kena semut gigit kut, lap lantai pulak! Tapi I sudah tidur, I tak tau kan?

Tiba-tiba anak nangis kuat, tau ler terjatuh. I keluar bilik, mata setengah buka, tanya kenapa jatuh, suami jawab macam I ni 'Buta ke? Tak nampak air?' Eh, I takda pakai speks, memang buta. Takpa, tengah tidur lagi kan, jadi I tanya lagi, kenapa ada air. Jawab dia 'Saya lap lantai lah!' macam tak suka aje. EH EH EH! I takde order dia buat kerja ruman pun! Nak buat, jangan marah. Geram betul! Anak jatuh, macam salah I, kena marah pulak. I bodoh bodoh lagi (otak tengah berenang lagi nih) takpa takpa, bawa anak masuk bilik, mak anak tidur.

Tapi sekarang kan.. I ingat balik senario petang tadi, ISHH! Marah betul! Anak setan!

*Sorry ar, BM haven't used in somewhere like, what, 7 years? Rusty a bit...

11 comments:

frank said...

eh eh tak nak suami baca blog hang ker? tulis dalam bm yeh...bagus jugak bm hang. kut kut dia baca ler :D

sweetpea said...

of course lar, nanti cakap i komplem pasal dia pulak, lagi tengkar.

Mommy to Chumsy said...

wah bukan main lah bahasa awak. sudah lama tak guna, masih fasih lah. Lelaki semua samalah. Buat sikit kerja saja ingat sudah tolong banyak. eh, ini frank, kawan di ipoh tu ke??? (guna nama lain??) hahahaha

sweetpea said...

ahak ahak, kawan kami nu... biasalah, depa laki semua teloq busuk!

Sasha said...

tujuh tahun tak cakap tapi masih boleh cakap bagus punya bm.Ish Ish Ish...bagus juge ye..suami tak tau baca bm..bolehla kompelen sikit..heheh

sweetpea said...

huh, ada banyak lagi. jika betul betul hendak komplen kena buka blog baru! :P

janicepa said...

haha.. inilah kebaikan dapat suami luar negara.. hahaha... (laughing non stop)

Samm said...

eh..eh.. kalau u dengar i mya BM, pasti lari mya, kakakaka

sweetpea said...

janicepa - think u can do something to 'unblock' your blog? so if i link link pun, at least can click and don't have to log in bloglog. ya betui betui. caci maki dia pun taktau :P

samm - kekeke, wa mya BM 2nd highest subjek, lain semua rojak from 4-7, apart from enggelish.. fail ler tu!!

IMMomsDaughter said...

Heh heh...laki memang semua macam tu lah....tak tau guna untuk apa? Buat anak saja...kah kah kah

sweetpea said...

yalor. lain drpd. itu, haprak pun tadak guna. gaji pun tadak tanya sama dia.