Monday, October 15, 2007

Yippedy-Doodah, Yippedy Yeay!

Nothing out of the ordinary, but adalah khabar bagus.

Finally, selepas tiga tahun pokpek pokpek pokpek kat telinga suami nak hawa dingin, tahun ni dia setuju, tapi I bayar! Sebab, dia masih tak mau, tapi I kata, I mau, hendak, mesti ada! And I kata, I bayar semua. Adalah pelan dua-puluh empat bulan tak payah bayar 'bunga' (hahaha! maaf ye, I lupa ayat itular, tapi I hope you orang paham)

Tau tak you orang, bila disini I kata panas, it means really PANAS and KERING! Lama-lama boleh jadi ikan masin. Not like Malaysia, situ panas tapi boleh berpeluh-peluh, although takler syok sangat, sekurang-kurangnya tak macam kena bakar. You memang boleh rasa angin sini panas dan kering, buat I selalu ada sakit kepala.

Jadi, like this lar, now I kena rajin sikit buat pos berbayar. Suami selalu kata, kita tak perlu hawa dingin. Dia boleh tahan. Amboi... dia lima hari kat pejabat, anak dan I seksa kat rumah, bukan main senang dia cakap saja. Kedekut punya monyet!

Anyway, dia pulak yang bagi tau kawan-kawan dia, bini mau, kenalah setuju, mesti bikin bini gembira! Macam dia ni sayang bini sangat. Air muka dia semua dapat. Nasib baik dia ada tambah yang I bayar.

I diam lar, takpe. Janji tahun ini anak dan I boleh lega sikit.

7 comments:

Peng said...

kalu nak buat isteri dan anak seronak dan gembira bayar ler dan air muka pun tetap dijaga depan kekawan .... oops mulut laser sikit .....tak pe saya berasa gembira dengar berita ni...takut kawan aku jadi 'ikan masin'pulak :P

jazzmint said...

hehe...cakap samadia u tak mau bayar, nanti u panas, jangan guna aircond aku LOL...

etceteramommy said...

Lelaki semua macam itu... same gang punya. U charge suami you per usage la... kakakakaka...

mott said...

ini u cakap cakap..akan dapat hawa dingin ah? Itula news baik la! Saya manyak takut itu Aussie matahari la...

macam seterika la!!!!! Saya harap rumah saya tumpang (?) ada hawa dingin..kalau tidak...saya akan MATI!

yala..saya tak fail BM saya..tapi saya dapat P7, which is the same as failing to me...sigh...

Sweetpea said...

peng - ya, syok saya sekarang :)

jazzmint - ayat yang the most important yang dia kenal, you sudah bocor kuali sini lor, aprah! :P

etcetera~mommy - i will do just that. dia kata dia boleh tahan. tengoklah :P

mott - harap harap you dapat rumah yang ada ducted hawa sejuk and panas.

janicepa said...

apasal.. semua dalam bahasa jek ..
aku bace ur post.. so funny.. lah ..

Sweetpea said...

janice - BM lor, nanti itu suami manyak songeh..