Thursday, December 13, 2007

Aduhai, suami I!!

Tengahari tadi suami I talipon, sajalah, sembang-sembang.

Dia nak bagi tau I dua perkara yang dia buat, yang dia kata 'Sangat bingung'. Hmm... apa pulak ye? Okay, kes pertama. Dia kata, malam Isnin bila I kerja, kawan dia, yang sangat sangat sayang kat anak kita nu, dari tempat lahir dia, adalah, sembang-sembang dengan dia kat internet. Yang boleh tengok masing-masing dengan 'kamera jala'.... kakakkaka... kelakar I ni. Ada ker ayat ini??!! Muuahahhaaaa....

Anyway, suami I ni, tengah sembang, korek hidung pulak. Apa lagi, kawan nampak ler. Tegur kat dia, aparah, korek hidung depannya. Suami pun segan lar, dia tak perasan kamera jala tu boleh 'tunjuk semua'. Lepas bagi tau I, dia ketawa sekejap, kemudian cerita kes kedua pulak.

Tapi hati dan otak I ni tengah berpusing, tak nak lagi dengar pasal kes kedua! Biarler dia habiskan, I terus tanya dia kes pertama sekali lagi bila dia habis cerita. Yang korek hidung tu, least of my concern, tapi yang sudah habis korek, ADA TAK BASUH TANGAN??! Takde. Abuthen, terus taip lagi? Ye.

Celaka betul laki ni. Tak segan kat I, lagi jawab mengada-ngada. Ingin sangat tampar muka tu kuat-kuat. Apa lagi, cepat-cepat ler I ni ambil disinfektan dan kain, lap punya lap tempat taip and tikus tu lor.

Biadab betul...

8 comments:

JO-N said...

Hmm...sometimes it's difficult to change a habit but if he were to change because of his kids, he would willingly do it, I think. Just my thoughts.

Nice song.

Sweetpea said...

jo-n - you nyaris bocor kuali mengadu i :P lucky thing u tak tulis banyak, heh. thanks, did i tell u i LURVE josh groban? :)

AceOne118 said...

Wakakakaka!!! Laki lu ada gosok tahi hidung itu dan lepas tu bau/hidu balik tak?

Montessorimum said...

aiyo..funny la reading this post.

Sweetpea said...

yinsi - woi! takde seteruk macam you lar!

montessorimum - oh, whenever you tengok i tulis bahasa, you will know that i tengah mengadu :)

Michelle said...

this is mengelikan but not as mengelikan as apa my husband buat. dia suka korek...whatever..then bau. like korek telinga, smell smell then lap kat baju dia then sambung taip!

jazzmint said...

kakaka.....ur hubby so funny lah LOL..and i suka ur camera jala LOL

Sweetpea said...

michelle - waakakakakak!! u punya suami lagi kelakar!!

jazzmint - pretty good BM improvisation eh? :P