Thursday, May 29, 2008

Aidan kena hentam

Kat sekolah.

To cut the long story short, I ajar dia cakap Jangan! dan bagi tau cikgu.

Yang bapak dia pulak ajar anak kita ni tumbuk balik, ataupun tolak budak tu. I betul-betul nak belasah bapak dia ni lah. Anak kita bukannya tau sangat berkelahi dengan budak lain, dia ni 'gergasi lembik', sensitif lagi tu. Jika dia ikut ajaran suami I ni, dia ni tunnel vision, bukan tau fikir yang lain, nanti betul-betul tumbuk atau tolak, habis ler. Contohnya, jika dia tengah berkelahi kat atas rumah cubby, cuba bayangkan dia tolak budak tu. Jatuh dari rumah tu, bukan main lagi.

Kepala suami I ni dah lama tak kena ketuk kut.

8 comments:

mott said...

ALAMAK! Kena hentam! Dia ok tak?

jazzmint said...

aiyo...bapak always itu macam...mine oso liddat..memang tarak guna betul.

milkmaid said...

Adui ~ Tapi lelaki semua sama, kalau suami saya, tentu dia pun suruh anak saya tumbuk balik.

Cuba tunjuk ajar anak you, suruh dia beritahu guru atau emak. Tak boleh tumbuk balik la...

Ratu Syura said...

Alahaii.. kesiannyee!! Yeah, most men would teach that to their kids. Even my brother teaches that to my nephew because my nephew pun slalu kene bully by other kids..

miche said...

wah..bapak dia samseng from hk eh....:lol: as for me, terbalik pulak, i'll tell my children to hentam balik but the bapak said don't! hahahahaha

L'abeille said...

Aiyor..kesian itu Aidan... Eh, jangan hantam balik, lipot kat cikgu :D

allthingspurple said...

aiyoh, suami ai pun macam tu, lah. I ajar anak ai biar saja, main dengan orang lain, dia pulak ajar anak saya tolak budak tu balik !

Sweetpea said...

thanks all. i suppose this is a guy's thing, given the same responses from all of you. hence now i settle my case, otak mereka tu memang terbahagi ke dua tempat. otak besak, otak kecik. one cannot function without the other = situasi tadak menang :P